ההשלכות של #metoo עלייך

 

"קמפיין MeToo# עשה  כאמור שירות נפלא לנושאי המודעות להטרדות מיניות ויצר מהפכה של ממש בעיקר בנשים צעירות שהיום הרבה פחות מוכנות לספוג הטרדות מיניות במיוחד במקומות העבודה . #Metoo מייצגת רצון לייצר נורמות התנהגות מכבדות בתוך ארגונים, אך תודעה זו מחלחלת גם ליחסים בין המינים בכל רמותיהם. זה דבר מבורך כי זה בא לתקן אלפי שנים של תוקפנות ביחסים שעלתה לכולנו ביוקר, גם בהשפעתה ההרסנית על חיי האהבה שלנו וביכולתן של נשים לבטוח שוב בגברים.

עם זאת, הקמפיין, כמו כל מהפכה, מייצר "גלי נגד" המציבים אתגרים נוספים כגון " זלזול " בסוגיית ההטרדות המיניות עקב הצפה וריבוי המקרים, "משפטי שדה תקשורתיים" יכולים להיות חרב פיפיות. האוזן מתרגלת לזה . מה שגרם לסערה לפני שנתיים , נשחק רגשית סף הרגישות קהה . אצל גברים רבים נוצרה תגובת נגד מותנית כי זה מה ש"מלחמה" עושה – מקצינה עמדות וגורמת לאנשים לבחור צד. מכאן נובע שגם גברים שהיו מגנים בחריפות התנהגויות מסוימות לפני הקמפיין , מרגישים כעת כמה דלפו כדי להזדהות עם המין הגברי בכללותו.

המשמעות המעשית של זה היא שהקורבנות נוטים עוד פחות לחשוף את סיפורם בתקשורת הציבורית בשילוב עם העובדה שהם לא ששים להשתמש במערכת המשפטית, היכולת של #Metoo ליצור שינוי ארוך טווח ולעזור לנקות את העולם מתקיפות מיניות היא לא  באמת יעילה במיוחד.

היתרון #metoo יצרה עבורך הוא שהיא הבהירה מאוד לעברייני מין שהם ייחשפו בפומבי והיא גורם מפתח מדוע אנחנו בגשורי מאמינים שזה יגדיל באופן דרמטי את הנכונות שלהם לפצות ולגמור עם זה.

בעקבות #metoo     נולד קמפיין המשך

 

 

 

הוטרדת מינית במקום העבודה?

 

השינוי בתרבות מקום העבודה

 

כולנו מבינים   שהנורמות השתנו, מהשהיה פעם רגיל וחלק ממערכת חברתית שלמה הוא  עכשיו הפרה של החוק וכבר לא מקובל.   ברור לנו שגם הנשים היו חלק ממערכת המשחק הזו שהוכתבה על ידי גברים והושתקה על ידי נשים וברור לכולם שאנחנו במשחק חדש, אבל   עדיין יש צורך לטפל בפציעות שהתרחשו בעולם "הישן".

 

ואלה שיש להם עיניים בראש מנסים להגן על עצמם מראש ... הדרך שבה גברים בוחרים במיוחד בעמדות מפתח היא לנסות לזלזל בפוטנציאל של התקשרויות עם נשים , זה אומר לפתוח דלתות בפגישות אחד על אחד ... אבל גם זה אומר פחות עוזרים אישיים, נהגי בוס ... והנה עוד מחסומים של נשים ממקומות עבודה דווקא משום שהן נשים וללא עוול בכוחן .

 

לתקופה של "התפר" יש השלכות פסיכולוגיות עמוקות לא רק במונחים של הזדמנויות תעסוקה . אלא גם ביחסים בין-אישיים ואפילו ביחסים של אדם עם עצמו . קמפיין METOO הוא קריאה לחשבון אישי על בחירות לא פחות מאשר הוא הזמנה להשקפה חברתית על התנהגות .

 "

אנו רואים את הביטוי למתן דין וחשבון זה מצד הקורבנות כפי שבא לידי ביטוי בתת -הקמפיין "מדוע לא התלוננתי" המייצג את הצורך של הקורבנות להסביר את שתיקתם ואת התהליך שלעתים לוקח שנים להבין את מהות הפגיעה והשלכותיה קודם כל על עצמם . למעשה, לפעמים יש כאן מבט ממרחק של שנים על מה ששיתק אותי אז, האם המחר ששילמתי היה שווה בדיעבד?

 

Back to blog